Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tanösvények szerepe képes leírás - Tanösvény.tlap.hu
részletek »

Tanösvények szerepe - Tanösvény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tanosveny.tlap.hu » Tanösvények szerepe
Keresés
Találatok száma - 4 db
Erdei iskolák és tanösvények szerepe a biológia oktatásban

Erdei iskolák és tanösvények szerepe a biológia oktatásban

Az erdei iskolák és tanösvények lehetőséget biztosítanak arra, hogy testközelből tapasztalhassák meg a diákok a természet szépségeit. Felfedezhessék, megismerhessék az életközösségeket alkotó növény- és állatfajokat, megfigyelhessék a közöttük lévő összetett biológiai kapcsolatokat. A székesfehérvári Sóstói természetvédelmi terület és tanösvény szolgál a terepbejárás színhelyéül a szakközépiskolások számára.

Tanösvény

Tanösvény

A tanösvény egy kiépített, információkkal ellátott útvonal egy bemutatandó területen. Erről ismerhetjük fel, de szerencsére ennél sokkal színesebb, sokoldalúbb egy ilyen bemutató útvonal. A tanösvény fogalma nem zárul le az egyszerű információs tábláknál. A legtöbb ösvény táblái rengeteg érdekességet, feladatot tartalmaznak, némelyik interaktív, vizsgálódásra, utánanézésre buzdít. Sokhoz készül vezetőfüzet, feladatlap, megoldásfüzet, erdei iskolai tananyag. Tehát a tanösvény egy komplex nevelési, szórakoztatási eszköz.

Tanösvények Magyarországon

Tanösvények Magyarországon

A magyarországi tanösvényeket sorolja fel az oldal táblázatos formában. Információkat kapunk a tanösvény elhelyezkedéséről, hosszáról, az állomások számáról, a megnyitás évéről és sok esetben az ösvény céljáról is.

Természeti tanösvény

Természeti tanösvény

A természeti tanösvények tervezett rövid gyalogutak, melyek olyan természetes területeken vezetnek keresztül, ahol a látogató érdekes illetve fontos természeti vagy történelmi jellegzetességeket láthat és érthet meg útikönyv vagy magyarázó jelzések segítségével.

Tuti menü