Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Külföldi tanösvények képes leírás - Tanösvény.tlap.hu
részletek »

Külföldi tanösvények - Tanösvény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tanosveny.tlap.hu » Külföldi tanösvények
Keresés
Találatok száma - 6 db
Ásványvíz Tanösvény Korondon

Ásványvíz Tanösvény Korondon

Több mint tíz borvízforrást köt össze az az Ásványvíz Tanösvény Korondon, amely a Babeş-Bolyai Tudományegyetem tanárainak, egyetemi hallgatóinak, valamint a helyi iskola tanárainak és diákjainak összefogásával készült el.

Négy nyelvű tanösvény Alsóőrön

Négy nyelvű tanösvény Alsóőrön

Több nyelvű tanösvényt avattak az ausztriai Alsóőrön. A kikapcsolódás mellett oktatásra is használhatják a túraútvonalat a helyiek és az odalátogatók. A tanösvény különlegessége, hogy német, magyar, latin és horvát nyelven is ki van táblázva.

Tanösvény a Kolozsvári Szénafüveken

Tanösvény a Kolozsvári Szénafüveken

Elkészült a Kolozsvári Szénafüvek Tanösvény, amelynek célja, hogy a védett területre látogatók a lehető legkevesebb zavarással a lehető legtöbbet láthassanak e különleges világból, megértsék, megszeressék és tiszteljék a természet itt található értékes színfoltját.

Tanösvény-túra a Gyilkos-tó körül

Tanösvény-túra a Gyilkos-tó körül

A séta jellegű túra során, a földrajzi érdekességként és természeti ritkaságként nyilvántartott tó, valamint a szoros felejthetetlen látványa mellett megfigyelhető ezen terület jellegzetes élővilága is. Az út végére mindenki többet fog tudni a tó keletkezéséről, a hozzá fűződő mondákról, a környék időbeni alakulásáról, változásáról, műszaki adatairól, valamint az ott élő növényekről, állatokról, ugyanakkor - természetesen - a felmerülő problémákról is.

Uzonka földtani és ökológiai tanösvény

Uzonka földtani és ökológiai tanösvény

Lápokkal a Föld minden olyan részén találkozhatunk, ahol a nedvesség (csapadék) elég bőséges, vagy a hidrológiai viszonyok tőzeg felhalmozódásának kedveznek. Lápok akkor keletkeznek, mikor a szerves anyag lebomlása csak részben megy végbe. A víz alatt, oxigénhiányos, savanyú közegben a lebontás igen lassú, és tőzeg keletkezik. A láptalajok humuszszintje 30%-nál is több szerves anyagot tartalmaz és gyakran több méter vastag. A síklápok gyakran eliszaposodó lápok, ahol nád, gyékény és sás szolgáltatja a tőzegképződés alapanyagát. Ha a tőzeg eléri a víz felszínét, éger- vagy fűzláperdők alakulnak ki

Zete tanösvény

Zete tanösvény

A Zete tanösvény által szeretnénk elősegíteni, hogy megismerje a Felső-Nagy-Küküllő mente helytörténeti nevezetességeit és természeti értékeit. A tanösvény útvonalán tett, 3,5 km-es séta során képet kaphat a környék turisztikai és természeti érdekességeiről, kőzeteiről, növény- és állatvilágáról.

Tuti menü